Ίδρυση Ελληνικό Ινστιτούτο Επαγγελματιών Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου “ΕΛΙΝΕΣΕΕ”

Με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών εγκρίθηκε η ίδρυση και λειτουργία του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία «Ελληνικό Ινστιτούτο Επαγγελματιών Συστημάτων Εσωτερικού Ελέγχου» και διακριτικό τίτλο «ΕΛΙΝΕΣΕΕ», με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με έδρα την Αθήνα.

Σκοπός του Ινστιτούτου μας είναι η ενίσχυση των συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, η συνεργασία με αντίστοιχα ινστιτούτα και φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, και η διεξαγωγή σχετικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων.

Μέλη μπορούν να γίνουν όλοι οι επαγγελματίες συστημάτων εσωτερικού ελέγχου, που προέρχονται από διάφορα επαγγέλματα, συμπεριλαμβανομένων ελεγκτών, λογιστών, δικηγόρων, εκπαιδευτικών, μηχανικών και άλλων εξειδικευμένων επιστημόνων για την πρόληψη λαθών, παραλείψεων και απάτης, των οποίων το εύρος των καθηκόντων αφορά, ενδεικτικά, αλλά όχι περιοριστικά, τη δημιουργία, λειτουργία, διατήρηση, έλεγχο και παρακολούθηση ενός επαρκούς συστήματος εσωτερικού ελέγχου. Επίσης, φοιτητές που φοιτούν στα γνωστικά πεδία της λογιστικής, της ελεγκτικής, της νομικής, της διοίκησης επιχειρήσεων και άλλων σχετικών αντικειμένων.

Τα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου, που απαρτίζουν το πρώτο Δ.Σ., προέρχονται από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουν εμπειρία και γνώση του αντικειμένου στις διάφορες εκφάνσεις του και είναι οι εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δρ. Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σωτήριος Καββαθάς του Ιωάννη
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Δρ. Αλέξανδρος Γαρεφαλάκης του Εμμανουήλ
ΤΑΜΙΑΣ: Δρ. Παναγιώτης Κυριακόγκωνας του Μιχαήλ
ΜΕΛΟΣ: Παναγιώτα Μητροπούλου του Ευσταθίου

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top